Ultimes novetats

EL TRIBUT METROPOLITÀ: QUÈ ÉS, QUAN ES PAGA I COM ES CALCULA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

EL TRIBUT METROPOLITÀ

L’àrea metropolitana de Barcelona és un ens supramunicipal, amb la voluntat de millorar l’eficiència i l’eficàcia de les administracions que actuen al territori metropolita, per garantir el servei públic. Aquesta àrea està creada per 36 municipis, 636km2 de superfície, 52% d’espais lliures i naturals i amb 3.239.337 habitants.

Què és el tribut metropolità (TM)?

 

És un tribut que constitueix un recurs amb el qual ha estat dotada l’àrea metropolitana de Barcelona per tal de finançar els servies prestat al territori metropolità.

Per a què serveix?

Serveix per a finançar les actuacions necessàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat i vertebrat en matèria d’espai públic i d’infraestructures necessàries per l’articulació, connectivitat, mobilitat i funcionalitat del territori.

Com es calcula?

La base imposable de l’impost és el valor cadastral del bé immoble que es grava.

Qui l’ha de pagar?

L’han de pagar tots els contribuents dels 36 municipis metropolitans que siguin titulars d’un dels següents drets sobre un be immoble:

 •  Concessió administrativa sobre els propis immobles o serveis públics que estiguin afectes
 • Dret real de superfície
 • Dret real d’usdefruit
 • Dret de propietat
 • Habitatge amb valor cadastral superior als 45.389,47 euros

Quan s’ha de pagar?

Es paga anualment, el primer dia del període impositiu, el cobrament s’ha de fer efectiu seguint el calendari publicat.

Com es fa el pagament?

A traves de entitats bancaries, anant físicament a l’oficina o be mitjançant la banca online. També es pot tramitar al portal de l’AMB amb targeta de crèdit o dèbit.

Què passa si no es paga?

Si no es fa el pagament dins dels terminis, s’haurà de satisfer en el període executiu, amb recàrrec i interessos corresponents.

Quins beneficis tenen els contribuents?

Afavoreix a la majoria de ciutadans que utilitzen amb certa freqüència el transport públic perquè es passa de tenir dues zones a una única zona tarifaria.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 19 de noviembre de 2020

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...