Ultimes novetats

CANVIS EN EL RÈGIM D’AUTÒNOMS – ANY 2021

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

CANVIS EN EL RÈGIM D’AUTÒNOMS – ANY 2021

Els treballadors per compte propi no carregaran amb una pujada en les seves cotitzaciones en el 2021 si no puja el salari mínim interprofessional. Es tracta d’un canvi de criteri del Govern d’Espanya, que ha decidit congelar la pujada estimada en la llei de Pressupostos Generals a l’espera de l’acord que revisi a l’alça el SMI.

La nova postura, que amplia a tot l’any una excepció que en principi només es mantindria fins el 31 de maig, apareix recollida en la disposició transitoria quarta inclosa en el Real Decret Llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socails en defensa del treball publicat en el Butlletí oficial de l’Estat (BOE) el passat mes de gener.

En concret, la disposició reflecteix que a partir de l’1 de febrer se suspen la pujada prevista en la disposició transitoria segona del Real Decret-llei 28/2018, de 28 de desembre, deixant-la al nivell de la registrada a 31 de desembre de 2020. Així, l’aplicació de la nova quota es negociarà juntament amb la del SMI.

D’aquesta manera, excepte si es tracta d’una millora del SMI, els autònoms seguiran pagant un 30,3% de cotitzacions (no s’inclouen les pujades de les contingencies professionals i de cessament d’activitat). Així, els que cotitzin per la base mínima pagaran 286,16 euros al mes i els que cotitzin per la base màxima pagaran 1.233,2 euros al mes.

Entre les bonificacions destaca la continuitat de la tarifa plana. Així, es manté la quota mensual de 60 euros durant 12 mesos per als treballadors autònoms que es donin d’alta en el RETA.

Per a poder gaudir d’aquesta bonificació, ha de ser la primera vegada que el treballador es doni d’alta al RETA o, en el seu defecte, no pot haver estat donat d’alta com autònom en els últims dos anys. En el cas de que el treballador estigui duent a terme la seva activitat en municipis amb menys de 5.000 habitants, l’autònom podrà gaudir durant dos anys d’aquesta bonificació.

D’altre banda, si els nous autònoms opten per una base de cotització superior a la mínima, tindran una reducció  del 80€ de la quota durant un any. Aquesta mesura es podrà augmentar fins als 24 mesos si s’aplica la reducció sobre la quota de les contingències comuns i de la incapacitat temporal. El segon any, durant els primers sis mesos, la reducció serà del 50% i els tres següents serà del 30%, a l’igual que durant els últims tres mesos.

Els menors de 30 anys disposaran també d’una bonificació del 30%. Aquesta es podrà aplicar durant un any una vegada conclosa la bonificació general. Per a que això es dugui a terme, ha de tractar-se de la primera alta de l’autònom o, en el seu defecte, no deu haver estat d’alta durant els últims dos anys.

Les persones amb un 33% de discapacitat i víctimes de terrorisme també tindran bonificació. Per a ells, la quota serà de 60 euros durant el primer any, podent-se ampliar fins als 24 mesos si es tracta de municipis de menys de 5.000 habitants. A més, podran tenir una bonificació durant 48 mesos amb una reducció del 50% de la quota per contingències comuns.

Finalment, els autònoms podran gaudir de bonificacions per baixa de paternitat o maternitat, adopció, acollida o risc durant la lactància. De la mateixa manera, hi haurà una quota especial per conciliació familiar.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 01 de març de 2021

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...