Ultimes novetats

NOVETAT: PRÒRROGA I NOU ACCÉS A AUTÒNOMS A CESSAMENT D’ACTIVITAT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NOVETAT: PRÒRROGA I NOU ACCÉS A AUTÒNOMS A CESSAMENT D’ACTIVITAT

A partir  de l’1 de febrer no serà necessari ser beneficiari amb anterioritat per a accedir a la prestació, eliminant el requisit anterior d’haver-lo estat entre març i juny; se suspèn la pujada de quota prevista en 2021, de moment fins al 31 de maig; s’eliminen traves per a l’accés a l’ajut per a autònoms de temporada; i es redueix del 75% al 50% el nivell de caiguda d’activitat per a accedir a cobrar la prestació i tenir exoneració del 100% de les quotes donant resposta als autònoms que pateixen limitacions d’aforament i horari.

Hi haurà quatre casos en els quals l’autònom pugui accedir al cessament d’activitat.

D’aquesta manera, s’estableixen en el nou decret fins a quatre casos en els quals els autònoms podran accedir al cessament d’activitat extraordinari. Per als treballadors autònoms afectats per una suspensió temporal de tota l’activitat a conseqüència de resolució de l’autoritat competent com a mesura de contenció: la quantia de la prestació serà del 50% de la base mínima de cotització que correspongui per l’activitat desenvolupada, al mateix temps que el beneficiari quedarà exempt del pagament de la quota mensual al Reta.

En el cas dels treballadors que sense haver hagut de tancar els seus negocis s’han vist subjectes a restriccions horàries i d’aforament: hauran d’acreditar per a accedir a aquesta prestació extraordinària per cessament del 50% de la base, acreditar en el primer semestre del 2021 uns ingressos computables fiscalment de l’activitat per compte propi inferiors en un 50% als haguts en el primer trimestre de 2020. I també quedarà exempt del pagament de la quota a la Seguretat Social.

Els autònoms no podran deduir-se les despeses del teletreball si és per la pandèmia.

D’altra banda, la prestació de cessament d’activitat compatible amb el treball per compte propi es podrà sol·licitar acreditant en el primer semestre de 2021 una reducció dels ingressos computables fiscalment de l’activitat per compte propi de més del 50% dels haguts en el segon semestre de 2019 -per al càlcul de la reducció d’ingressos es tindrà en compte el període en alta en el segon semestre de 2019 i es compararà amb la part proporcional dels ingressos haguts en el primer semestre de 2021 en la mateixa proporció-. En aquest cas, la prestació també seria del 50% de la base reguladora i quedarien exonerades les quotes.

Finalment, la prestació extraordinària de cessament d’activitat per a els treballadors de temporada -els qui han desenvolupat un únic treball en 2018 i 2019 sempre que, d’haver estat d’alta en un règim de seguretat social com a treballador per compte d’altri, aquesta alta no superi els 120 dies al llarg d’aquests anys-.

De manera que qui hagi cotitzat com a treballador per compte propi durant un mínim de quatre mesos i un màxim de sis mesos de cadascun dels anys 2018 i 2019, sempre que aquest marc temporal abasti un mínim de dos mesos en la primera meitat de l’any, rebrà una quantia de la prestació regulada en aquest article serà l’equivalent al70% de la base mínima de cotització que correspongui per l’activitat exercida, mentre que Durant la percepció de la prestació no existirà obligació de cotitzar al Reta.

 

Si necessita més informació, no dubti  en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 04 de febrer de 2021

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...