Ultimes novetats

QUÈ HE DE FER PER COMPRAR UN HABITATGE? PASSOS A SEGUIR

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

QUÈ HE DE FER PER COMPRAR UN HABITATGE? PASSOS A SEGUIR

Quan finalment ens hem decidit per un habitatge i hem acordat el preu amb l’intermediari o el propietari haurem de fer els tràmits següents:

1. Demanar la documentació següent:

 1. Fotocòpia de l’escriptura de la propietati la nota simple més recent i el número del cadastre
 2. Cèdula d’habitabilitat
 3. Estatuts de la comunitat (si en té) i un resum de l’última junta de propietaris
 4. Preu total de l’habitatge i les formes de pagament i les condicions generals
 5. Dades de la hipoteca que s’ha de subrogar si és el cas
 6. Últim rebut de l’impost de béns immobles
 7. Certificat de domini i càrrega, que assegura que no hi hagi impagats
 8. Fotocòpia del DNI del propietari.

2. Fer la reserva del pis. Hi ha 3 maneres:

 1. La paga i senyal: És una quantitat petita de diners (uns 3.000 €) que es lliura a l’agència o al propietari com a reserva temporal de l’habitatge. Aquest pas no és imprescindible . Si finalment no hi ha acord, la paga i senyal es torna.
 2. El contracte d’arres: És una quantitat equivalent al 10% del preu total del pis que s’entrega per reservar el dret de compra. Els diners s’abonen en signar el contracte d’arres, que conté unes clàusules que es poden negociar. Si no estem segurs que el banc ens donarà una hipoteca, és convenient afegir-hi una clàusula que condicioni la compra del pis a l’obtenció de la hipoteca, així no perdrem els diners de les arres.
 3. El contracte privat de compravenda: És el pacte entre el comprador i el venedor pel qual tots dos s’obliguen a portar a terme l’operació de compravenda. Normalment s’entrega el 10% del valor de l’immoble. Si una de les 2 parts trenca el pacte, s’ha de recórrer als tribunals.

* DIFERÈNCIES ENTRE EL CONTRACTE DE COMPRAVENDA I EL CONTRACTE D’ARRES

 • El contracte de compravenda és el document que solemnitza la compravenda d’una cosa o d’una propietat.
 • El contracte d’arres és un “acord accessori” i previ a la compravenda que normalment consisteix en el lliurament al venedor, per part del futur comprador, d’una quantitat de diners vinculats a la compravenda que es vol portar a terme.

El Codi Civil Espanyol només regula una tipologia de contracte d’arres,

Arres penitencials. Són les que preveu el Codi Civil ( art 1454 ) i permeten desistir del contracte. En aquest supòsit, si el que desisteix és qui ha lliurat les arres, aleshores les perd. Si el que desisteix és qui ha rebut les arres, les ha de tornar doblades.

Les arres també estan afectades pels impostos corresponents a les operacions de compravenda d’habitatge. Si és un habitatge nou, estaran subjectes a l’IVA, i si és una casa usada, a l’Impost de Transmissions Patrimonials.

3. Demanar la hipoteca.

Un cop aportada la documentació que ens demani el banc (document identificatiu, nòmines, declaració de la renda, contracte d’arres, IBI), ens demanarà un informe de taxació i en funció d’aquest ens farà una oferta. L’oferta ens la mantindrà durant 10 dies per tal que l’estudiem. Un cop acceptades les condicions del banc, ens citaran a les oficines juntament amb el notari i el propietari i tindrà lloc la compravenda i la signatura de l’escriptura pública. A partir d’aquell moment el pis ja és nostre.

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 5 de novembre de 2020

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][/fusion_builder_container]

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...