Ultimes novetats

NOVETAT – APROVADA L’AMPLIACIO DEL TERMINI PER A LA CONCESSIÓ D’AVALS ICO FINS AL 30 DE JUNY DE 2021

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aprovada l’ampliació del termini per a la concessió d’avals ICO fins al 30 de juny de 2021

Ha estat publicat amb data 18 de novembre de 2020 al BOE el Reial decret llei 34/2020 de mesures urgents de suport a la solvència empresarial, que introdueix una sèrie de mesures relacionades amb els avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), com l’ampliació del termini per a la concessió d’avals de les dues línies en funcionament fins al 30 de juny de 2021 i l’extensió del termini màxim per retornar els crèdits en tres anys, fins a un màxim de vuit anys, i del període de carència fins a un màxim de 24 mesos.

Les mesures establertes són les següents:

  • L’ampliació del termini per a la concessió d’avals de les dues línies en funcionament fins al 30 de juny de 2021 i l’extensió del termini màxim per retornar els crèdits en tres anys, fins a un màxim de vuit anys, i del període de carència fins a un màxim de 24 mesos.

Com a condició, els sol·licitants no es podran trobar en situació de concurs de creditors o bé tenir el préstec en mora.

  • Les entitats bancàries hauran de respondre a les sol·licituds d’ampliació en un termini màxim de 30 dies, no podran augmentar de manera injustificada el tipus d’interès ni exigir la contractació de productes vinculats i hauran de mantenir les línies de circulant fins al 30 de juny de 2021 per als clients que compleixin els criteris d’elegibilitat i comptin amb un préstec avalat a l’empara d’alguna de les dues línies d’avals d’ICO.

 

Rebaixa d’aranzels notarials i accés al CIRBE

 

També es preveu una rebaixa del 50% en els aranzels notarials i registrals en registrar les operacions d’ampliació i s’autoritza l’ICO a dirigir-se directament a la Central d’Informació de Riscos del Banc d’Espanya (CIRBE) per agilitar la comprovació dels impagats que li comuniquin les entitats financeres.

L’ICO ja té accés al CIRBE, però només per a la informació dels seus clients directes. Amb el canvi, podrà sol·licitar informació de clients que estan rebent finançament avalat per consultar quines posicions tenen en altres bancs.

 

 

Mesures addicionals

 

Per tal de reforçar les mesures de suport a la liquiditat i ampliar el seu abast, es podran beneficiar dels avals de la línia de 40.000 milions d’euros per a liquiditat i inversió aprovada al juliol els pagarés incorporats al mercat alternatiu de renda fixa (MARF). D’aquesta manera es fomenta el manteniment de les fonts de liquiditat proporcionades pels mercats de capitals, com a alternativa al finançament bancari.

Aquestes mesures són addicionals a les aprovades en les últimes setmanes per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics per reforçar la solvència i el finançament empresarial, en particular per fer costat a les empreses exportadores a través de la Companyia Espanyola d’Assegurances de Crèdit a l’Exportació (CESCE).

S’ha creat una línia extraordinària de cobertura de crèdits de circulant dotada amb 1.000 milions d’euros, donant així continuïtat a la línia del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març. En segon lloc, s’ha ampliat en 100 milions d’euros la línia especial d’avals i circulant per a PIME i empreses no cotitzades. I, finalment, s’ha creat una nova línia de cobertura d’avals per a empreses cotitzades, per un import de 1.000 milions d’euros i amb vigència temporal fins a desembre de 2021.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 23 de novembre de 2020

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...