Ultimes novetats

DEDUCCIÓ IRPF PER L’ADQUISICIÓ DE VEHICLES ELÈCTRICS (ENDOLLABLES)

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Qui té dret a la deducció?

Es podrà aplicar la deducció per la compra d’un únic vehicle elèctric nou sempre que sigui destinat a ús particular.

Encara que en principi el vehicle ha de ser exclusivament elèctric, s’accepten els turismes amb distintiu ambiental de la DGT de tipus 0 (blau) aquests són:

 • Elèctrics de bateria
 • Elèctrics d’autonomia estesa
 • Híbrids endollables PHEV amb més de 40 km d’autonomia
 • Elèctrics de pila de combustible

NO es podrà beneficiar de la deducció aquells que:

 • Hagin adquirit el vehicle per a afectar-lo a l’activitat econòmica que
 • Si adquireix el vehicle a títol particular i després l’afecta a la seva activitat econòmica es perdrà les deduccions practicades.

Quin és el percentatge de deducció i en quin període s’aplica?

Existeixen dues alternatives i s’haurà d’optar per una d’elles:

 • Si s’adquireix el vehicle des del 30 de juny de 2023 fins a 31 de desembre de 2024 es podrà deduir el 15% del valor adquisició i matriculació.
 • Si es lliura quantitats, des del 30 de juny de 2023 fins al 31 de desembre de 2024, a compte de la factura compra del vehicle que suposin, almenys, el 25% del valor d’adquisició es podrà practicar la deducció pel 15% del valor d’adquisició:
  • Si realitza pagaments en 2023 (des del 30 de juny) que suposin almenys el 25% del preu d’adquisició del vehicle tindràs fins al 31 de desembre de 2025 per a realitzar el pagament de la quantitat restant i adquirir-lo.
  • Si es realitza pagaments en 2024 que suposin almenys el 25% del preu d’adquisició del vehicle tindràs 31 de desembre de 2026 per a realitzar el pagament de la quantitat restant i adquirit.
  • Si es realitza pagaments en 2023 (des del 30 de juny) i a més en 2024 per a aconseguir el 25% del preu d’adquisició tindràs fins al 31 de desembre de 2026 per a realitzar el pagament de la quantitat restant i adquirir-lo.

En aquest cas, si es pràctica la deducció en el període impositiu en el qual la quantitat a compte satisfet aconsegueixi el 25% del preu d’adquisició.

Quina és la base màxima de deducció?

la base de la deducció està constituïda pel valor d’adquisició del vehicle, inclosos els gats i tributs inherents a l’adquisició, i no formessin part d’aquesta les quanties subvencionis o que vagin a ser-ho a través d’ajudes públiques.

La base de deducció no podrà excedir de 20.000 €.

Quins requisits han de complir els vehicles que s’adquireixen?

 • No podran estar subjectes a una activitat econòmica.
 • Hauran d’estar matriculats per primera vegada a Espanya abans de 31 de desembre de 2024 en el cas d’adquisició o abans que finalitzi el segon període impositiu immediat posterior a aquell en el qual es va produir el pagament de la quantitat a
 • El preu de venda del vehicle adquirit no podrà superar l’import màxim establert.

Hauran de pertànyer a unes determinades categories, figurar en la Base de Vehicles de l’IDEA i complir uns certs requisits:

Turismes M1: vehicles de motor amb almenys quatre rodes dissenyats i fabricat per al transport de passatgers, que tinguin, a més del seient del conductor, vuit places màxim.
Quadricicles de lliga L6e: Quadricicles lleugers la massa en buit dels quals sigui inferior o igual a 452 kg, no inclosa la massa de les bateries, la velocitat màxima de les quals per construcció sigui inferior o igual a 45 km/h, i potència màxima inferior o igual a 6 kW.
Quadricicles pesats L7e: vehicles de quatre rodes, amb una massa en ordre de marxa (no inclòs el pes de les bateries) inferior o igual a 450 kg en el cas de transport de passatgers i a 600 kg en el cas de transport de mercaderies, i que no puguin classificar-se com *cuadriciclos lleugers.
Motocicletes L3e, L4e, L5e: vehicles amb dues rodes o tres rodes simètriques o asimètrics amb respecte a l’eix mig longitudinal del vehicle, de més de 50 cm³ o velocitat major a 50 km/h i el pes brut de la qual vehicular no excedeixi d’una tona.

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...