INICIATIVA #CapÀviaSense
En aquests temps difícils, moltes són les iniciatives solidàries que s’estan duent a terme. Entre elles, destaquen els projectes solidaris d’empreses del sector de l’alimentació, aparentment petits però essencials a nivell local.
Molts membres del sector de l’hostaleria s’han unit per ajudar els afectats pel coronavirus. Proveeixen cada dia a personal sanitari, persones necessitades i gent gran.
A Barcelona, trobem el Grupo Sagardi el qual ha posat en marxa una iniciativa que posa el focus en un dels col·lectius més afectats per la pandèmia: la gent gran.
El seu projecte gastronòmic #CapÀviaSense ha volgut aprofitar la seva cuina central, ja que tots els seus restaurants estan tancats des de fa un mes, per arribar a repartir ni més ni menys que 5.000 àpats diaris entre la gent gran que més ho necessiten a la ciutat.
Els seus menjars sans, equilibrats, de productors de proximitat, arriben a la gent gran per diverses vies: el servei de teleassistència a persones majors de l’Ajuntament de Barcelona, la seva xarxa Txapeldun, la difusió dels mitjans de comunicació, el boca a boca … i molts són els voluntaris que participen en el seu cuinat.
Si vols saber més o col·laborar amb la seva iniciativa, visita la seva pàgina web: https://gruposagardi.com/cap-avia-sense/
Inscrivint als nostres avis en el programa de forma ràpida, mitjançant una trucada telefònica al 93.635.83.31, tindran accés al programa de forma automàtica.
Realitzen repartiment a domicili en tota la ciutat de Barcelona, de dilluns a diumenge, tots els matins, de 10 a 14 h.
XARXA DE SUPORT SANT CUGAT
Un altre cas és la Xarxa de Suport de Sant Cugat, una iniciativa solidària que va néixer amb la crisi sanitària del coronavirus de la mà de l’Aplec Jove, compta ja amb unes 250 persones voluntàries que ofereixen ajuda per a les persones grans o en risc i a totes aquelles famílies que no poden sortir de casa. Es tracta de voluntaris que estan disposats a donar un cop de mà on sigui necessari a Sant Cugat.
Entre les activitats que realitzen trobem: fer de cangur a nens, anar a comprar, llençar les escombraries, suport psicològic, assessorament laboral, cura de mascotes, confecció de màscares, i tot el que faci falta.
Podeu contactar amb aquesta iniciativa solidària a través del telèfon 631.664.015 o xarxasuportstc@gmail.com
Sant Cugat a 20 d’abril 2020