Ultimes novetats

INTRASTAT 2021: OBLIGACIÓ DE PRESENTACIÓ DEL MODEL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

INTRASTAT 2021

Inici obligació de presentació de les declaracions d’Intrastat a l’AEAT per al 2021

Els informem que totes aquelles empreses que hagin superat en 2020 el llindar estadístic de 400.000,00 euros anuals, en compres o vendes intracomunitàries, estaran obligades a la presentació de la declaració de Intrastat mensual davant la AEAT, tenint en consideració el següent:

 • La declaració d’expedició s’haurà de presentar quan s’hagin realitzat operacions com la sortida de mercaderies destinades a altres països de la UE i que superin els 400.000 euros l’any anterior. Així mateix, haurà de presentar-se declaració quan en el curs de l’any s’aconsegueixi aquest valor acumulat.
 • La declaració d’introducció s’haurà de presentar quan s’hagin realitzat operacions que suposin l’entrada de mercaderies procedent d’altres països de la UE i aquestes superin els 400.000 euros l’any anterior. Per tant, haurà de presentar-se declaració quan en el curs de l’any s’aconsegueixi aquest valor acumulat.
 • Els obligats a presentar declaració en un determinat flux que no realitzin operacions en un mes, haurà de presentar declaració sense operacions referides a aquest mes.

Aquelles empreses que hagi superat aquest llindar estadístic, hauran d’iniciar la presentació de les declaracions d’Intrastat abans del dia 12 de febrer, i d’igual manera mensualment (si és dissabte, diumenge o festiu es presentarà el primer dia hàbil següent).

* Els intercanvis de mercaderies amb Estats membres de l’U.E. que tinguin procedència o destí a les Illes Canàries o les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla no es declaren en Intrastat.

D’altre banda, i d’acord amb el que es disposa en la Resolució de INTRASTAT, les declaracions INTRASAT han de conservar-se durant els vint-i-quatre mesos següents al període de referència.

Finalment, detallem les dades necessàries per a poder realitzar el model Intrastat:

 • Descripció de les mercaderies.
 • Codi de la nomenclatura combinada aplicable. Són els coneguts popularment com a Codis INTRASTAT, la relació completa dels quals està disponible en la web www.oficinadeintrastat.com.
 • Estat membre de procedència (flux introducció) o destí (flux expedició).
 • Província de destinació (flux introducció) o origen (flux expedició).
 • Naturalesa de la transacció (compravenda, devolució, arrendament financer, etc.).
 • País d’origen: és el país on s’hagin produït íntegrament les mercaderies.
 • Massa Neta: s’ha d’expressar en quilograms, sense tenir en compte els envasos i embalatges de la mercaderia.
 • Unitats suplementàries: aquelles que reflecteixen quantitativament les mercaderies utilitzant una unitat de mesura diferent als quilograms expressats en la massa neta (per exemple, en cas d’automòbils, el nombre d’unitats introduïdes o expedides).
 • Import facturat: expressat en euros i sense incloure ni l’IVA ni els Impostos Especials que poguessin ser aplicable.

Des del nostre despatx podem ajudar a qualsevol empresa a la presentació d’aquest model.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 03 de febrer de 2021

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...