Ultimes novetats

INTRASTAT: QUÈ ÉS I TOT EL QUE NECESSITES SABER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

INTRASTAT

Què és?

L’INTRASTAT es un model informatiu on s’indiquen els moviments de mercaderies, compres i vendes, que es realitzen entre els països membres de la Unió Europea amb la finalitat d’obtenció de dades relatives al comerç de bens entre els estats membres.

Qui esta obligat a presentar?

Estan obligats a presentar aquesta declaració tots els subjectes passius a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), que hagin realitzat operacions intracomunitàries per un valor que assoleixi el llindar d’exempció de 400.000 euros durant l’any natural anterior o quan, no havent aconseguit dit llindar, l’assoleixi al llarg de l’any natural en curs.

S’haurà de presentar una declaració d’expedició quan s’hagin realitzat operacions superiors al llindar de sortida de mercaderies destinades a altres països de la Unió Europea durant l’any natural anterior i, en el cas que s’assoleixi aquest valor acumulat durant l’any en cur; així com una declaració d’introducció quan s’hagin realitzat operacions superiors al llindar d’entrades de mercaderies procedents d’altres països de la Unió Europea durant l’any natural anterior i, en el cas que s’assoleixi aquest valor acumulat durant l’any en curs.

En el cas que l’obligat a presentar declaració d’un determinat flux no realitzi operacions en un mes, s’ha de presentar la declaració sense operacions referida al mes.

Quan es presenta?

Es presenta mensualment, el termini de presentació finalitza el dia 12 del mes següent i, en el cas que fos festiu, immediatament el dia següent.

Què passa si no es presenta?

Segons la Llei 12/1989 de la Fundació Estadística Publica, estableix les sancions per incompliment de l’obligació de presentar la declaració o de fer-ho de forma errònia. Aquestes sancions es divideixen en tres tipus:

– Lleus, l’oblit o el retràs en l’enviament de les dades requerides quan no es produís greu prejudici pel servei, i hi ha l’obligació de subministrar-ho i l’enviament de dades incompletes o inexactes. Aquesta sanció es entre 60,10€ i 300,51€.
– Greu, l’enviament de dades incompletes o inexactes quan es produís un greu perjudici pel servei i hagués l’obligació de subministrar-les. La no presentació o el retard en l’enviament de dades requerides que produís un greu perjudici pel servei. Aquesta sanció es entre 300,52€ i 3.005,06€.
– Molt greu, incompliment, subministrament de dades falses, mala utilització de les dades obtingudes dels informes, la resistència notaria, habitual o amb al·legacions d’excuses falses en l’enviament de les dades requerides quan hagués l’obligació de presentar-les.

Aquesta sanció es entre 3.005,07€ i 30.050,60€.

Aquestes infraccions prescriuen en funció de la gravetat, las lleus a l’any, les greus els 2 anys i les molt greus els 3 anys.

Com donar-se d’alta?

Estaràs obligat automàticament, sense la presentació prèvia de cap model, a presentar INTRASTAT quan s’hagi superat el llindar dels 400.000€ durant l’exercici en curs.
Per poder presentar INTRASTAT, s’ha de tenir NIF o IVA intracomunitari. L’obtenció d’aquest NIF intracomunitari s’ha de sol·licitar a traves del model 036/037 a hisenda, marcant la sol·licitud d’alta en el registre d’operadors intracomunitaris. Una vegada obtingut el NIF intracomunitari suposa l’ingrés en el cens europeu VIES, requisit per poder operar entre els països de la unió europea.

On puc trobar els codis de mercaderies?

Els codis necessaris de les mercaderies ho podem trobar dintre de la pagina web intrastat.com al buscador de codis CN8, únicament introduint el tipo de mercaderia ens sortiran el COD.CN8 que s’ha d’indicar a la declaració.

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 3 de novembre de 2020

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...