Ultimes novetats

LES LÍNIES DE FINANÇAMENT ICO: QUÈ SON I QUINS TIPUS HI HA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LES LÍNIES DE FINANÇAMENT ICO

Les línies ICO son línies de finançament en les que el ICO actua a traves de les entitats de crèdit, finaçant l’activitat a curt, mig o llarg termini, per qualsevol tipus d’inversió i condicions competitives.

Aquestes línies, l’any 2021, es divideixen en dos apartat:

Nacionals

Es poden sol·licitar al banc per finançar les activitats empresarials o projectes d’inversió, les necessitats de liquiditat i despeses de l’activitat dins d’Espanya, així com les vendes a curt termini dintre del territori nacional.

 • ICO Empreses i emprenedors 2021

Va dirigit als autònoms, emprenedors i tot tipus d’empresa, tant espanyoles com estrangeres que duen a terme activitats empresarials o inversions, per cobrir necessitats de liquiditat o despeses dintre del territori nacional, així com també als particulars i comunitats de propietaris que desitgin rehabilitar el su habitatge o edifici.

L’import màxim per client es fins a 12,5 milions d’euros, en una o varies operacions. Amb un termini d’amortització de 1 a 20 anys amb la possibilitat de fins 3 anys de carència en funció dels terminis. El tipus d’interès pot ser fixe o variables, més el marge establert per la entitat de crèdit.

Podran cobrar una única comissió al inici de l’operació i en el cas d’amortització anticipada.

 • ICO Garantia SGR/SAECA 2021

Va dirigit els autònoms, emprenedors o tot tipus d’empreses i entitats públiques i privades que compten amb un aval d’una Societat de Garantia Reciproca (SGR) o una Societat Anónima Estatal de Caució Agrària (SAECA), que desitgin dur a terme activitats empresarials o inversions, per cobrir necessitats de liquiditat o despeses de l’activitat a Espanya o fora del territori nacional.

L’import màxim per client es fins a 2 milions d’euros en una o varies operacions. Amb un termini d’amortització i carència de 1 a 15 anys amb la possibilitat de fins a 3 anys de carència de principal en funció dels terminis. El tipus d’interès pot ser fixe o variables, més el marge establert per la entitat de crèdit

 • ICO Crèdit comercial 2021

Va dirigit autònoms, emprenedors i empreses amb domicili social a Espanya que desitgin obtenir liquiditat mitjançant la bestreta de les factures procedents de la seva activitat comercial dins del territori nacional, o cobrir els costos de producció dels bens objecte de venda a Espanya.

L’import màxim per client es fins a 12,5 milions d’euros en una o varies operacions. Amb un tipus d’interès variable, l’entitat de crèdit pot corbar una única comissió a
l’inici de l’operació. El tipus d’interès es variable, més el marge establert per l’entitat de crèdit.

 • ICO Red.es accelera

Va dirigit a beneficiaris d’ajudes de les convocatòries publicades per Red.es: empreses, fundacions, associacions, col·legis professionals, entitats locals, universitats, organismes públics de recerca, centres públics d’I+D, centres tecnològics i de suport a la innovació tecnològica, etc.

L’import màxim a finançar fins el 100% que figuri a la resolució d’ajudes de Red.es. Amb un termini d’amortització de 1 a 7 anys amb possibilitat fins a 2 anys de carència de principal en funció del termini. El tipus d’interès pot ser fixe o variables, més el marge establert per la entitat de crèdit.

L’entitat pot cobrar una única comissió al inici de l’operació, i en el cas, d’amortització anticipada.

Internacionals

 • ICO Internacional 2021

Està dividit en dos trams:

 1. Tram I Inversions i liquiditat: autònoms, emprenedors, tot tipus d’empreses amb domicili a Espanya, o al estranger que compten almenys amb un 30% del capital d’empreses espanyola, que desitgin dur a terme activitats empresarials o d’inversió, cobrir les necessitats de liquiditat o despeses fora del territori nacional.
  L’import màxim per client es fins a 12,5 milions d’euros, en una o varies operacions. Amb un termini d’amortització de 1 a 20 anys amb possibilitat de fins a 3 anys de carència de principal en funció dels terminis. El tipus d’interès pot ser fixe o variable, més el marge establert per l’entitat de crèdit segons el termini d’amortització.
  L’entitat pot cobrar una única comissió al inici de l’operació, i en el cas d’amortització anticipada.
 2. Tram II Exportadors mitja i llarg termini: empreses amb interès espanyol que desitgin exportar i necessiten sol·licitar Crèdit Subministrador, Comprador i Finançament complementari a empreses.
  L’import màxim per client es fins a 25 milions d’euros, en una o varies operacions. Amb un termini d’amortització de 2 a 12 anys amb possibilitat de fins a 3 anys de carència de principal en funció dels terminis. El tipus d’interès pot ser fixe o variable, més el marge establert per l’entitat de crèdit segons el termini d’amortització.
  L’entitat pot cobrar una única comissió al inici de l’operació, i en el cas d’amortització anticipada. També pot cobrar una comissió addicional d’estudi o apertura.
 • ICO Exportadors 2021

Va dirigit a autònoms, emprenedors i empreses amb domicili social a Espanya que desitgin obtenir liquiditat mitjançant una bestreta de l’import de les factures procedents de la seva activitat exportadora, o cobrir els costos de producció dels bens i serveis objecte de l’exportació.

L’import màxim es fins a 12,5 milions d’euros per client i any, en una o varies operacions. El tipus d’interès es variable, més el marge establert per la entitat de crèdit.

L’entitat pot cobrar una única comissió al inici de l’operació, i també en el cas d’amortització anticipada.

 

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 25 de març de 2021

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...