Ultimes novetats

Llei Orgànica de Protecció de Dades

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Llei Orgànica de Protecció de Dades o LOPD és una norma que té per objecte protegir i garantir la privacitat de les persones, el seu honor i intimitat personal i familiar, evitant que ningú la pugui vulnerar.

 

La protecció de dades és un dret fonamental que es desenvolupa legislativament a nivell comunitari amb l’objectiu que sigui respectada mitjançant la imposició d’un conjunt d’obligacions legals.

La normativa de protecció de dades afecta directament l’activitat de tot tipus d’empreses privades i professionals, als organismes públics i a tot tipus d’entitat, mitjançant el compliment d’un conjunt de requisits exposats en l’àmbit espanyol per la Llei Orgànica 3/2018 , de Protecció de Dades Personals, i europeu pel Reglament 2016/679, General de Protecció de Dades.

L’incompliment de la normativa implica un rigorós sistema sancionador que preveu multes de fins a 20.000.000 euros, o segons el cas d’una quantia equivalent a el 4% del volum financer anual.

 

Des de TRÀMIT els podem ajudar a adequar-se a les exigències de la normativa mitjançant una anàlisi sobre el compliment dels requisits legals preceptius i elaborant tots els procediments que en siguin necessaris. Entre els elements més distingits trobem:

  • L’elaboració dels Registres d’Activitats de Tractament, segons el cas, siguin en qualitat de Responsable o d’Encarregat del tractament.
  • L’elaboració de les clàusules i avisos informatius en matèria de privacitat, adaptats a cada particularitat: per contractes amb clients o proveïdors, per informar als treballadors, per respondre sol·licituds o consultes d’interessats, etc.
  • L’elaboració dels procediments normalitzats de treball relatius a l’exercici de drets dels interessats, com a la gestió de violacions de seguretat.
  • La revisió dels contractes de tractament de dades i la seva correcta confecció adaptada a cada cas.

 

Per a això, els lliurarem tots els documents necessaris assessorant en la seva aplicació i si ho desitja, l’ajudarem a el manteniment de tots els elements exposats perquè anualment estigui adequat a la normativa de protecció de dades.

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...