Ultimes novetats

Mesures de lluita contra la precarietat laboral en la jornada laboral

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

 Article 10: Registre de jornada

El text de la Llei de l’Estatut dels Treballadors, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, queda modificat en els següents termes:

 • Es modifica l’Article 34, afegint un nou apartat 9, amb la següent redacció:

 

«9. L’empresa garantirà el registre diari de jornada, que haurà d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària que s’estableix en aquest article.

Mitjançant negociació col·lectiva o acord d’empresa o, en defecte d’això, decisió de l’empresari prèvia consulta amb el representants legals dels treballadors en l’empresa, s’organitzarà i documentarà aquest registre de jornada.

L’empresa conservarà els registres a que es refereix aquest precepte durant quatre anys i romandran a la disposició de les persones treballadores, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.»

 

Com s’haurà de fitxar al treball

L’Estatut dels Treballadors no descriu un mètode únic de fitxar o registrar la jornada. Únicament indica que l’empresa haurà d’acordar amb els treballadors com organitzar el registre i la manera de documentar-ho.

En conseqüència, podrien servir tant els mètodes tradicionals com la signatura dels empleats en una fulla amb les hores detallades o també, sistemes digitals com l’ús de l’empremta digital. En qualsevol cas, des d’Inspecció de Treball han assenyalat que, en cap cas, valdran com a registre els quadrants horaris.

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...