Ultimes novetats

RDL 11/2020 Mesures lloguer habitatges COVID19

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

RDL 11/2020 MESURES LLOGUER HABITATGES COVID19

Segons s’especifica en el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, s’aproven mesures socials per al lloguer d’habitatges que es comenten a continuació.

 

  1. Microcrèdits per pagar el lloguer

D’acord amb el reial decret-llei aprovat, l’Estat posa a disposició dels inquilins de petits propietaris (aquells que posseeixen menys de vuit habitatges) microcrèdits a tipus d’interès 0 per a que les persones que quedin en situació de vulnerabilitat puguin pagar el lloguer. S’hauran de tornar a 6 anys ampliables a 10 en cas de dificultats.

 

  1. Grans propietaris: lleva del 50%

Els grans forquilles d’habitatge -fons, socimis i immobiliàries- han de realitzar una lleva de el 50% o bé una reestructuració del deute en 3 anys. I, en qualsevol cas, els inquilins d’habitatges d’aquests propietaris també poden acollir-se a les línies d’ajuda públiques. Els grans tenidors, diu el Govern, “han de fer pinya i fer un esforç com tothom”.

 

  1. L’Estat pagarà el lloguer als més vulnerables

L’Estat pagarà el lloguer de les persones que després de la crisi es mantinguin en la vulnerabilitat fins a 900 euros al mes i 200 euros destinats al pagament de subministraments, manteniment, etcètera.

 

  1. Pròrroga dels arrendaments

Pròrroga extraordinària de 6 mesos dels contractes de lloguer d’habitatge habitual per evitar pujades abusives aprofitant la situació creada per la COVID-19.

 

  1. Suspensió dels desnonaments

L’Executiu ordena la suspensió dels desnonaments sense alternativa habitacional durant sis mesos després de la fi de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, diu el Govern, “ningú es quedarà sense llar durant la crisi de l’coronavirus”.

 

Sant Cugat a 2 de abril 2020

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...