Ultimes novetats

EL MODEL D-6: QUÈ ÉS? QUAN ES PRESENTA?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

EL MODEL D-6

El model D-6 és una declaració anual del Registre d’Inversions de les inversions espanyoles a l’estranger en empreses que cotitzen en Borsa de Valors o Mercat Organitzat, és a dir, quan els valors es dipositin en una entitat domiciliada a l’estranger o romanguin sota la custòdia del titular de la inversió.

Tots aquells usuaris que utilitzin brókers com per exemple Degiro o Interactive Brokers o etoro , revolut estan obligats a presentar-ho, fins i tot si només tenen accions espanyoles. El model D-6 no substitueix al Model 720 d’Hisenda però és complementari a aquest.

El model D-6 no es presenta per tenir accions estrangeres en cartera sinó que es presenta si l’entitat que gestiona el teu compte utilitza de custodi una entitat fora d’Espanya.

S’ha de realitzar amb independència de la quantitat que es posseeixi i és una declaració solament informativa.

En el cas de comptes conjunts, pots triar entre emplenar un model per cada titular o adjuntar les dades de segon titular després. Si tries la segona opció no podràs presentar el model D-6 de manera telemàtica.

Tipus de declaració

• En Declaració de dipòsits: aquesta és la declaració anual del model. Cada any has d’informar dels saldos a 31 de desembre, sense importar la quantia dels mateixos ni el nombre d’accions. És igual que tinguis una única acció amb un broker estranger i que el valor sigui d’un euro.

• Declaracions d’operacions o fluxos: a més de la declaració anual, si en qualsevol moment aconsegueixes més del 10% del capital social d’una empresa no resident o si la inversió supera els 1.502.530,26 euros, també hauràs d’emplenar el model. En aquest cas disposaràs d’un mes des de l’operació per a fer-lo.

Quan presentar el model D6?

El model s’ha de presentar abans del 31 de gener de cada any,

Quina és la documentació necessària?

Documentació addicional obligatòria per a la presentació del model D-6:

1. Fotocòpia del DNI del titular, de la seva targeta de residència o d’un document administratiu en el qual consti el NIF o NIE del titular de la inversió espanyola en l’exterior, per a la primera inversió exterior que declari.
2. Fotocòpia dels extractes del compte o comptes de valors en l’exterior a 31 de Desembre, per a totes les declaracions. És necessari tenir el codi ISIN de tots els valors , descripció del valor , país , moneda , numero de títols , i import efectiu
3. Disposar de certificat digital o clau pin

SANCIONS

Podrien imposar una sanció que dependrà de si realitzes la declaració de manera voluntària o et requereix l’Agència Tributària.

• Si no es presenta el Model D-6, es considera una infracció administrativa lleu, que se sanciona amb el 25% de l’import no declarat, amb un mínim de 3.000 €.
• Si es presenta el Model D-6 anés de termini, la sanció pot ser d’entre 150 i 300 €, si es presenta dins dels primers sis mesos i d’entre 300 i 600 si es fa després.

En el cas en què s’ocultin dades, la infracció podria considerar-se greu o molt greu i podria augmentar l’import de la sanció.

 

Si necessita més información, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 01 de febrer de 2021

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...