Ultimes novetats

REAL DECRET LLEI 21/2018 DE 14 DE DESEMBRE, DE MESURES URGENTS EN MATÈRIA D’HABITATGE I LLOGUER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

REAL DECRET LLEI 21/2018 DE 14 DE DESEMBRE, DE MESURES URGENTS EN MATÈRIA D’HABITATGE I LLOGUER

 • L’entrada en vigor serà el dia 19 de desembre de 2018 i les modificacions en les normes que regeixen els contractes d’arrendament seran els signats a partir d’aquesta data.
 • Es manté l’aplicació de la pròpia LAU, però es fa una excepció en els arrendaments d’habitatge amb superfície superior a 300m2, on preval la voluntat entre les parts i si no, la Llei i el codi civil.
 • Seran turístics tots els lloguers, amb independència dels canals de comercialització, sotmesos a la normativa sectorial turística

DURADA DEL CONTRACTE

 • Es torna a la durada mínima de 5 anys quan l’arrendador sigui persona física, amb la novetat que seran 7 anys si és persona jurídica.

És a dir sigui quin sigui el termini de durada del contracte, sempre que sigui inferior a cinc anys, l’arrendament es podrà estendre a aquests cinc anys, si així ho desitja el llogater, encara que hi hagi oposició de l’arrendador. Les renovacions seran anuals i sempre fins el termini, llevat que l’arrendatari manifesti la seva voluntat de no renovar.

 • També s’amplia el temps de pròrroga si complerts els 5 o 7 anys, no hi ha comunicació de les parts de no renovar amb una antelació mínima de 30 dies, passant d’1 a 3 anys.

FIANÇA

 • Es manté el dret d’exigir una mensualitat de fiança en arrendament d’habitatge i dos a ús diferent.
 • Durant la durada obligada del contracte no hi haurà actualització de la fiança, però sí en els supòsits de pròrroga en el cas que hi hagi pacte entre les parts.
 • La fiança serà retornada en el termini d’un mes des del lliurament de claus, en un altre cas meritarà interès legal.
 • La garantia addicional complementària màxima que es pot demanar en arrendaments de 5 anys o 7 anys és de dos mensualitats.

 

Finalment les mesures fiscals són les següents:

 • IBI: s’exceptua els ens públics que repercuteixin IBI quan s’arrendin un habitatge amb renda limitada.

Respecte als habitatges desocupats, es possibilita als ajuntaments puguin aplicar el corresponent recàrrec en funció de el període de desocupació d’aquest. I es crea una bonificació potestativa per habitatges llogats amb renda limitada fins al 95%.

 • ITPAJD: es deixa exempt l’arrendament d’immobles per a ús estable i permanent, operacions de les que és subjecte passiu l’arrendatari.

Si desitgeu que us realitzem aquesta gestió des del nostre despatx, si us plau contacteu al
93 820 53 73 Mònica Lasheras

 

 

 

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...