Ultimes novetats

NOU SISTEMA DE COTITZACIÓ PER AUTÒNOMS

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nou sistema de cotització per autònoms

Quan entra en vigor?

A partir de l’1 de gener de 2023.

Quin és el sistema de càlcul de la quota RETA?

Es declararan en funció dels seus rendiments nets reals; serà la diferència entre ingressos i despeses i s´aplicarà un %. En general, hi ha excepcions, s’aplicarà el 3% a autònoms societaris i el 7% a autònoms independents.

Quins seran els trams i les quotes d’aplicació? 

Estaran desglossats en 15 trams, i les quotes seran entre 230 a 500 euros el 2023, incrementant els imports esmentats fins al 2025.

L’autònom podrà informar a la Seguretat Social fins a 6 cops l’any l’import dels ingressos reals. S´haurà d´informar abans del 1 març – 1 maig- 1 juliol – 1 setembre – 1 novembre – 1 gener, perquè tingui efectes el mateix mes.

REGULARITZACIÓ IMPORTS QUOTES 

La Seguretat Social regularitzarà si els rendiments anuals nets superen o no els trams elegits. 

Sobrecotització: si s’ha cotitzat per sobre dels ingressos nets reals declarats, la seguretat social regularitzarà i abonarà a l’autònom d’ofici l’excés. 

Infracotització: si s’ha cotitzat per sota dels ingressos nets reals declarats, la seguretat social regularitzarà, i li sol·licitaran que aboni la diferència no pagada en un termini de 2 mesos.

COM AFECTARÀ A LA JUBILACIÓ? 

L’autònom que l´interessi per proximitat a la Jubilació podrà mantenir una base de cotització superior a 1633€ el 2023, si realitza el canvi abans del 30-09-2022, per fer aquesta gestió s’hauran de posar en contacte amb nosaltres per fer-ho. 

AVANTATGES NOUS AUTÒNOMS 

Es manté una quota reduïda de 80 €/mes durant 12 mesos per als que comencin a ser autònoms, amb els requisits de 2 o 3 anys de no haver cotitzat al Règim d’autònom. En els casos d’autònoms que tinguin ingressos inferiors al SMI els 12 primers mesos, podran optar a fer una pròrroga de 12 mesos més. 

ALTRES SITUACIONS 

1- Si l’empresa té pèrdues com es calcularà la quota d’autònoms? 

Tot i que l’autònom tingui pèrdues, es calcularà el tram mínim, que és el tram de menys de 670€ 

2- Hi haurà quota mínima? 

No, en donar-se d’alta d’autònom podran triar el tram mínim, però segons que vagin modificant els ingressos nets reals al mes, s’haurà d’anar regularitzant cada 2 mesos, en cas contrari la seguretat social calcularà la diferència no liquidada de l’any. I s’haurà de pagar en un termini de dos mesos, en el moment que es rep la notificació. 

3- Les bases de cotització afectaran la prestació per baixes de malaltia? 

Sí, es calcularà a raó de la base de cotització dels dos mesos anteriors a la data de baixa. 

És a dir, si la data de la baixa és al setembre 20XX la base de cotització que es tindrà en compte serà la base de juliol 20XX. 

4-Com afectarà la prestació com a cura de fills? 

Es calcularà l´import de la prestació, segons la base de cotització dels últims 6 mesos anteriors a la data de baixa.

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 27 de setembre de 2022

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...