Ultimes novetats

NOVETATS FISCALS 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre.

Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses.

Els principals canvis són els següents:

CRIPTOMONEDES A L’ESTRANGER

Tot aquell que tingui actius digitals (criptomonedes) fora d’Espanya que superi els 50.000 € estan obligats a declarar en Hisenda de l’1 de gener fins al 31 de març.

Els obligats a tributar aquests actius tindran que presenten una declaració anual del model 721 informant de la totalitat de les criptomonedes que tinguin a 31 de desembre de cada exercici i dels quals hagin tingut en qualsevol moment de l’exercici.

També hauran de tributar les pèrdues i guanys dels actius en la seva declaració de l’IRPF (model 100) i el valor dels actius a través d’impost de patrimoni i grans fortunes (model 720).

DEDUCCIÓ PER LLOGUER

La Llei pel dret a l’habitatge es veurà afectada en l’entrada de l’any 2024. La deducció en la declaració de l’IRPF dels ingressos nets baixa del 60% al 50%.

El propietari podrà reduir-se fins al 50% de la diferència entre els ingressos i les despeses pel lloguer.

Aquesta deducció del 50% s’aplicaran en els contractes signats a partir de l’1 de gener del 2024, a diferència dels signats fins al 31 de desembre del 2023 cap enrere, mantindran la deducció del 60%.

Els propietaris que tinguin un habitatge llogat i rebaixin el preu del lloguer un 5% respecte a l’última renda, tindran dret aplicar-se una deducció del 90%.

Els propietaris que lloguin per primera vegada i l’inquilí tingui una edat entre els 18 i els 35 anys, tindran dret a una bonificació del 70%.

OBRES PER EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Totes aquelles obres realitzades entre el 6 d’octubre del 2021 fins al 31 de desembre de 2024 que millorin l’eficiència energètica en edificis d’ús residencial tindran una reducció en la declaració de l’IRPF del 60%.

¿QUI TÉ DRET A LA REDUCCIÓ?

Les obres que tenen dret a la reducció són aquelles que hagin reduït el consum d’energia primària no renovable mínim un 30% o bé, la millora de la qualificació energètica de l’edifici per a obtenir una classe energètica «A» o «B», en la mateixa escala de qualificació.

Aquests límits han d’estar acreditats mitjançant el certificat d’eficiència energètica de l’habitatge expedit pel tècnic competent després d’haver realitzat les obres.

COTXE ELÈCTRIC

Tot aquell subjecte que compri un cotxe elèctric endollable i de pila de combustible entre el 30 de juny de 2023 i fins al 31 de desembre de 2024 tindran dret a la deducció el 15% del valor d’adquisició.

¿QUI TÉ DRET A LA REDUCCIÓ?

Els vehicles que tenen dret a la reducció són:

–     Aquells que estiguin afectes a una activitat econòmica independentment de si adquireixes el vehicle a títol particular i després l’afectes a la teva activitat.

–     Hauran d’estar matriculats per primera vegada a Espanya abans del 31 de desembre de 2024 en el cas d’adquisició o abans que finalitzi el segon període impositiu posterior a aquell que es va produir el pagament de la quantitat a compte.

DECLARACION D’IRPF AUTONOMOS

A partir del 2024 tota aquella persona que en qualsevol moment hi ha estat donat d’alta en el Règim Especial de Treballadors per Compte Propi o Autònoms (RETA) o en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors hauran de presentar la declaració de renda independentment dels ingressos obtinguts.

Ultimes novetats

Posts relacionats