Ultimes novetats

REAL DECRET-LLEI 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàriae per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

REAL DECRET-LLEI 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat un pla de xoc per fer front a la frenada d’activitat com a conseqüència del Coronavirus.

Entre les diferents mesures hem resumit les següents:

1.Moratòria en el pagament d’hipoteques i subministraments (aigua, llum, gas) per a les famílies en situacions de vulnerabilitat econòmica o que estiguin en atur pel Coronavirus.

 

2. Flexibilitat en la tramitació dels ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) a partir del RD 463/2020 de 14 de març. Els treballadors afectats pel ERTO tindran dret a percebre la desocupació i aquest temps consumit d’atur no comptarà com a gastat.

Aquest nou procés que simplifica els requisits serà resolt per l’autoritat laboral en el termini màxim de 7 dies un cop hagi rebut l’informe de treball i Seguretat Social.

En aquests ERTES EXCEPCIONALS, les empreses no hauran d’abonar els costos de Seguretat Social.

Els treballadors reben una prestació de el 70% de la base reguladora de la seva cotització a la Seguretat Social amb un màxim de:

  • 1.098,08 € treballadors sense fills.
  • 1.254,86€ treballadors amb un fill.
  • 1.411,83€ treballadors amb dos o mes fills.

No obstant, no tenen dret a cobrar cap indemnització ja que es tracta d’una situació temporal.

 

3. Tots els autònoms amb pèrdues severes, també els societaris, i els empresaris poden accedir a una PRESTACIÓ PER ATUR EXTRAORDINARI PER CESSAMENT D’ACTIVITAT si compleixen amb certs requisits.

A més, queden exhonerats de pagar les quotes de seguretat social els que cessin la seva activitat empresarial o professioanal.

Aquesta prestació durarà un mes, però es podria prorrogar. Es calcula amb el 70% de la base reguladora.

Els beneficiaris seran autònoms on l’activitat quedi suspesa per la declaració de l’estat d’alarma o als que la facturació hagi baixat en un 75% o més respecte el mes anterior a la sol·licitud a la prestación, en relació amb la mitjana de facturació de el semestre anterior.

De moment no s’especifica res en relació als terminis per a la presentació d’impostos relatius al 1T 2020 o la Campanya de Renda 2019. Estem a l’espera d’informacions en aquest àmbit (recordem que durant el període de confinament no es pot anar presencialment a l’Administració tributària).

 

4. De forma paral·lela la Generalitat ha aprovat aquest dimarts 17 de març de 2020 una SUBVENCIÓ PER A AUTÒNOMS que tinguin domicili fiscal a Catalunya i que s’han quedat sense activitat pel Coronavirus, de com a màxim 2000 euros per persona. S’ha de acteditar:

  • Una reducció dràstica i involuntària dels ingressos; així com no disposar d’altres fonts d’ingressos.
  • O que l’activitat és una de les activitats que s’ha decretat el tancament per l’autoritat sanitària: ensenyament, administració pública, entreteniment, restauració i cultura.

 

Des de Tràmit comprenem la dificultat de gestionar aquesta situació de crisi econòmica imprevista i continuem oferint servei a tots els nostres clients.

 

Poden dirigir les seves consultes al:

laboral @ tramitserveis.cat

93.820.53.73 de 9 a 15 de dilluns a divendres

 

Continuem treballant per ajudar-vos

 

Sant Cugat a 18 de març 2020

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...