Ultimes novetats

EL REGISTRE RETRIBUTIU: QUÈ ÉS I QUINA ÉS LA SEVA FINALITAT

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

EL REGISTRE RETRIBUTIU

 

El 14 d’abril de 2021 entra en vigor el Real Decret 902/2020, d’igualtat entre dones i homes, l’objecte del qual és fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació entre dones i homes en matèria de retribució, desenvolupant els mecanismes per identificar i corregir les situacions discriminatòries.

En aquest Real Decret s’estableix que totes les empreses, a partir de la data indicada, estaran obligades a disposar d’un registre retributiu.

El registre retributiu és un document on haurà de recollir-se tota la informació salarial de l’empresa, incloent el personal directiu i els alts càrrecs, de manera detallada, que mostri de forma separada les retribucions d’homes i dones de la seva plantilla.

La finalitat d’aquest registre és garantir la transparència de les retribucions i facilitar un accés a aquesta informació, independentment de la grandària de l’empresa.

El registre retributiu haurà d’incloure les següents dades, desagregades per sexe:

  • Salari base anual.
  • Complementos salariales anuales.
  • Percepcions extrasalarials.
  • Percepcions anuales per hores extraordinàries i per hores complementaràries.

 

Cadascun d’ells haurà de desglossar-se per categoria professional, grup professional i lloc de treball, a més de fer la diferenciació entre homes i dones.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 23 d’abril de 2021

Ultimes novetats

Posts relacionats

NOVETATS FISCALS 2024

NOVETATS FISCALS 2024

El BOE del 28/12/2023 ha publicat unes noves mesures tributàries establertes en el Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre. Les mesures afecten a particulars, autònoms i empreses. Els principals canvis són els següents: CRIPTOMONEDES A L'ESTRANGER Tot aquell que...