Ultimes novetats

CLASSES DE SOCIETATS MERCANTILS

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

SOCIETATS MERCANTILS

Qui pot constituir una empresa?

És imprescindible atendre aquesta qüestió. A efectes legals, qualsevol persona física o de caràcter jurídic, és a dir, un ciutadà amb drets i obligacions, té la capacitat legal de constituir una societat. Les condicions i naturalesa de l’activitat que es vulguin desenvolupar incidiran finalment en el caràcter de l’empresa.

És necessari diferenciar entre societat i persona individual. La llei no contempla cap autorització prèvia ni especial perquè un individu iniciï l’activitat empresarial.

Què és una societat mercantil?

A diferència d’una entitat o empresari individual, una societat parteix de l’existència o acord entre més de dues persones, amb un capital acordat en funció dels objectius o activitat econòmica que se li vulgui donar a l’empresa. Ha d’haver-hi un consens contractual, definint tècnicament les obligacions i drets de cadascun dels socis.

Una societat pot centrar-se en una activitat amb beneficis i objectius dispars, ser una societat mercantil o una societat cooperativa.

Els diferents tipus de societats mercantils

Hi ha diferents tipus de societats mercantils, les més comunes són:

1. Societat Anònima

La Societat Anònima es pot formar per un únic titular, amb una aportació no inferior a 60.000 euros (un import inferior inhabilita l’estatus d’anònima), dividit en accions aportades per diferents socis. A més, la S.A. suposa un desemborsament del 25% del capital total perquè es faci efectiva la seva creació.

La constitució d’una societat anònima està condicionada a l’atorgament d’escriptura pública davant un notari i el seu corresponent Registre Mercantil. El capital aportat es divideix en accions aportades pels socis, que es poden realitzar en metàl·lic, drets o béns.

2. Societat de Responsabilitat Limitada

La societat de responsabilitat limitada té un capital inicial dividit en participacions indivisibles, acumulables i pot constituir-la un soci o mes , tant física com jurídica.

L’import per a la seva constitució no pot ser inferior a 3.000 euros i ha de ser desemborsada aquesta quantitat.

Els socis tenen dret a participar en els repartiments dels beneficis, així com del patrimoni resultant del mateix (excedent). Els socis tenen dret a prendre decisions executives, així com formar part de la Junta Administrativa, que és l’encarregada de deliberar accions i acords.

3. Societat Laboral

Té un caràcter democràtic i de transparència envejables. En la societat laboral, el capital pot ser aportat pels treballadors directament, fet que crea un vincle més directe entre la responsabilitat dels empleats i els recursos disponibles amb el seu maneig, evitant la malversació. Igualment, pot haver-hi un soci que no sigui treballador.

En aquesta societat no pot haver-hi un nom de socis constituents inferior a tres, amb un capital no inferior a 60.000 euros en el cas d’una S.A.L, o 30.000 euros en el cas d’una S.L.L., on també ha de ser desemborsat un percentatge d’almenys 25% del total del capital en el moment de la seva constitució.

4. Societat Cooperativa

Aquesta societat es diferencia clarament de les anteriors per tenir un caràcter més horitzontal i participatiu dels socis. De fet, la societat cooperativa és una associació de persones físiques o jurídiques que busquen desenvolupar una activitat econòmica d’interès comú.

Els avantatges d’aquesta societat són que el capital és variable i no es necessita ni un mínim ni un màxim per a la seva constitució, la gestió de la mateixa és democràtica, tots els socis posseeixen els mateixos drets i aquests es poden donar d’alta o baixa voluntàriament i quan ho desitgin.

Si necesita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 4 de noviembre de 2020

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...