Ultimes novetats

LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA: QUÈ ÉS I COM FUNCIONA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA

Què és la Targeta Sanitària Europea?

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és un document personal i intransferible que certifica el dret dels ciutadans europeus a rebre les prestacions mèdiques i sanitàries que siguin necessàries durant una estada temporal en qualsevol dels països integrants de l’Espai Econòmic Europeu o Suïssa. Per tant, la Targeta Sanitària Europea és vàlida a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

Això significa que qualsevol ciutadà europeu en possessió de la Targeta Sanitària Europea rebrà, als països abans esmentats, les mateixes prestacions mèdiques que els residents del país on es precisi l’assistència mèdica, tant si el motiu del viatge és per turisme, per estudis o per treball i negocis. No obstant això, tenir la Targeta Sanitària Europea no significa que l’atenció mèdica sigui necessàriament gratuïta en el moment en què la reps. Has de tenir en compte que cada Estat europeu té la seva pròpia normativa i que (en alguns països) les consultes mèdiques s’han de pagar al moment. El que sí que garanteix la Targeta Sanitària Europea és el reemborsament de les despeses mèdiques assumides una vegada tornes a Espanya i prèvia sol·licitud a la Seguretat Social.

IMPORTANT: La Targeta Sanitària Europea no és vàlida si el motiu del viatge és rebre un tractament mèdic específic, ni tampoc quan hagis traslladat la teva residència habitual a un altre país.

Qui pot sol·licitar la Targeta Sanitària Europea?

Per a tenir dret a una Targeta Sanitària Europea, el sol·licitant ha d’estar assegurat o cobert pel sistema de Seguretat Social espanyol o de qualsevol altre Estat membre de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa.

Dit d’una altra forma, en el cas dels espanyols, poden demanar la Targeta Sanitària Europea totes les persones que:

 • Treballin per compte propi o aliè i estiguin afiliades a la Seguretat Social (donades d’alta).
 • Siguin pensionistes del sistema de la Seguretat Social.
 • Siguin perceptores de qualsevol prestació periòdica de la Seguretat Social: atur, subsidi per desocupació o similars.

També poden sol·licitar la Targeta Sanitària Europea les persones dependents (cònjuge, fills, etc) del treballador, pensionista o aturat que tingui dret a aquesta. No obstant això, és important recalcar que cada membre de la família ha de tenir la seva pròpia Targeta Sanitària Europea.

Quan sol·licitar la Targeta Sanitària Europea?

Encara que la Targeta Sanitària Europea té una validesa de 2 anys (la data de caducitat va indicada en la pròpia targeta) és important assenyalar que la data de retorn del teu viatge ha d’estar dins del període de validesa.

Dit això i tenint en compte que la Targeta Sanitària Europea es rep a casa en un termini màxim de 10 dies des de la data de sol·licitud,

No obstant això, si et sorgeix un viatge imprevist o viatjaràs d’urgència i no et dóna temps de demanar la Targeta Sanitària Europea, pots sol·licitar i descarregar un Certificat Provisional Substitutori de la Targeta Sanitària Europea.

El Certificat Provisional Substitutori és vàlid per 90 dies com a màxim però el seu principal avantatge és que pots imprimir-lo directament des de casa.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 19 de noviembre de 2020

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...