Ultimes novetats

NO DISPONIBLE – Pròrroga dels ERTOs i de la Prestació Extraordinària d’Autònoms

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PRÒRROGA DELS ERTOS I DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA D’AUTÒNOMS

 

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el Reial decret llei aprovat en el Consell de Ministres que prorroga fins al 30 de setembre els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) associats al Covid-19 i la prestació extraordinària per autònoms l’activitat dels quals s’hagi vist minvada amb la crisi.

 

PRÒRROGA DELS ERTOS

 

 

Als ERTO de força major total vigents actualment se’ls aplicarà una exempció en les cotitzacions empresarials del 70% al juliol, del 60% a l’agost i del 35% al ​​setembre en el cas d’empreses amb menys de 50 treballadors. Per a les empreses amb més de 50 empleats, l’exoneració de quotes serà del 50% al juliol, del 40% a l’agost i del 25% al ​​setembre. Aquests percentatges són menors que els establerts fins al 30 de juny, que eren de el 100% per a les empreses amb menys de 50 treballadors.

 • En el cas d’empreses que actualment estan actives però que es vegin obligades a tancar com a conseqüència d’un rebrot de virus, es permetrà que puguin acollir-se a un ERTO de força major total, que comptaria amb una exoneració de quotes per a les empreses del 80% si la seva plantilla és inferior a 50 treballadors i del 60% si té més de 50 treballadors.

Per als ERTO de força major parcial i els ERTOs per causes objectives (tècniques, organitzatives, econòmiques i de producció), les exoneracions a les empreses serien les mateixes: per a les empreses de menys de 50 treballadors arribarien al 60% pels treballadors que tornessin a l’activitat i el 35% pels que seguissin a l’ERTO, mentre que per a les de més de 50 treballadors serien de el 40% per cada treballador que es reincorporés al seu lloc i del 25% pel que seguís al ERTO.

 

PRÒRROGA DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA D’AUTÒNOMS

 

 

Els autònoms que vinguessin percebent la prestació extraordinària fins al 30 de juny no pagaran la quota de juliol i tindran una exempció del 50% a l’agost i del 25% al ​​setembre.

La nova prestació ordinària per cessament d’activitat Suposa un benefici econòmic mínim de 930 euros a el mes per treballador al sumar la prestació econòmica equivalent al 70% de la base reguladora i l’exoneració de les quotes per contingències comunes. Podran accedir aquells:

 • La facturació dels quals en el tercer trimestre és un 75% més baixa que la del mateix període de l’any passat, sempre que els seus rendiments nets en el període no superin una quantia equivalent a 1,75 vegades el SMI del trimestre.
 • Estiguin afiliats i en alta en el règim especial de treballadors per compte propi o, en el règim especial dels treballadors del Mar.
 • Hagin cotitzat per cessament d’activitat, com a mínim, durant els 12 mesos immediatament anteriors al moment de la sol·licitud i de forma continuada.
 • No hagin complert l’edat ordinària de jubilació.

A més:

 • Serà compatible amb l’activitat
 • No caldrà esperar que finalitzi el trimestre per sol·licitar la prestació, podrà realitzar-se forma prèvia i fer les acreditacions pertinents un cop finalitzi setembre.
 • La sol·licitud de la prestació comença el proper 1 de juliol, hi haurà de realitzar-se en l’entitat gestora abans de el 15 de juliol perquè tingui efecte des d’aquesta data.

 

Si desitgeu que tramitem la nova prestació ordinària des de Tràmit el cost es de 100 euros + IVA

Mail de contacte: administracio@tramitserveis.cat

 

Sant Cugat a 30 de juny 2020

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats