LATEST NEWS

¿DO I HAVE THE RIGHT TO COLLECT THE CHECK OF 200 EUROS FOR FOOD??

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

  Here are the requirements:

  • L’ajuda es lliurarà com un pagament únic per fer front a la pujada del preu dels comestibles, que supera el 15% el darrer any.

 

  • El Govern ha aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres El nou escut socialper fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna.

 

  • El paquet prorroga algunes de les mesures que caducaven aquest 31 de desembre, i també n’estableix de noves.

 

  • La més destacada és un xec de 200 euros per llar, no per persona, per fer front a la pujada del preu dels aliments. Aquests són els requisits per beneficiar-se de la mesura:

These are the requirements to benefit from the measure:

  • La unitat familiar no podrà tenir uns ingressos de més de 27.000 euros bruts anuals.

 

  • El patrimoni de la llar no podrà superar els 75.000 euros, sense tenir en compte el valor de lhabitatge habitual.

 

  • Els perceptors no podran estar rebent una pensió o l’ingrés mínim vital (IMV), ja que aquests col·lectius ja es beneficien d’un altre tipus d’ajuts: veuran incrementades les pensions no contributives i l’IMV un 15% el 2023, mentre que les contributives creixeran un 8,5%, d’acord amb la mitjana anual de la inflació.

 

  • El xec es lliurarà com un pagament únic per fer front a la pujada del preu dels aliments, que supera el 15% l’últim any, d’acord amb la dada de l’IPC que ofereix l’Institut Nacional d’Estadística.

 

  • El Govern eliminarà l’IVA dels aliments que actualment tenen el tipus hiperreduït del 4%, com el pa, llet, formatge, ous, fruites, verdures, hortalisses, llegums, tubercles i cereals. En el cas de l’oli d’oliva i la pasta baixarà del 10% al 5%.

LATEST NEWS

Related posts

“CREATE AND GROW” LAW

“CREATE AND GROW” LAW

New law on the creation and growth of companies On November 30, 2021, the Council of Ministers approved the "Create and Grow" Law project and the Law was approved on September 29, 2022. After the Anti-Fraud Law, which was created by to avoid double accounting and B...

DELAYED RETIREMENT

DELAYED RETIREMENT

Delayed retirement and what benefits it has Què és la jubilació demorada? Delayed retirement is the alternative available to workers (either self-employed or employed) who want to extend their working life beyond the ordinary retirement age, in exchange for receiving...