Ultimes novetats

LA NOVA LLEI DE PATERNITAT (2021)

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA NOVA LLEI DE PATERNITAT

Les prestacions per maternitat i paternitat s’unifiquen en una única prestació denominada naixement i cura del menor.

 

A partir de l’1 de gener de 2021, s’amplia la baixa de paternitat a 16 setmanes.

 

 • Els dos permisos seran iguals i intransferibles per a ambdós progenitors, no es podran cedir a l’altre progenitor i passaran a dir-se permisos per naixement, que inclou part o adopció i la cura de menor de 12 mesos.
 • Cada progenitor gaudirà del mateix període de suspensió de l’contracte de treball, incloent sis setmanes de permís obligatori per a cada un d’ells.
 • El naixement, que comprèn el part i la cura de menor de dotze mesos, ha de suspendre el contracte de treball de la mare biològica durant 16 setmanes, de les quals seran obligatòries les sis setmanes ininterrompudes immediatament posteriors a el part, que hauran de gaudir-se a jornada completa .
 • Les 16 setmanes seran un dret per a tots dos progenitors, ja cap podrà cedir aquest dret a l’altre.
 • Les prestacions per maternitat i paternitat s’unifiquen en una única prestació anomenada NAIXEMENT I CURA DE MENOR.
 • Les setmanes no obligatòries són un dret i no una obligació, de manera que es pot renunciar acollir-se a aquesta suspensió.
 • Se suprimeix el permís de dos dies per naixement.
 • Durant la suspensió del contracte per naixement es cobra el 100% de la base reguladora de l’sou. És la Seguretat Social qui realitza el pagament de la prestació, i no s’inclouen dietes, xecs restaurant o plus de transport.
 • Després de la suspensió per naixement s’estableix que la reincorporació ha de ser a el mateix lloc de treball i amb la mateixa jornada, llevat que es faci ús de el dret a la reducció de jornada.
 • El treballador que estigui en suspensió de contracte per naixement té dret a gaudir de les seves vacances en un període diferent.
 • La prestació durant la suspensió del contracte per naixement està exempta de l’IRPF.

 

Si necessita més informació, no dubti en contactar amb Tràmit a través de administracio@tramitserveis.cat o trucant al 93 820 53 73

Sant Cugat del Vallès a 26 de gener de 2021

EL TEU PROJECTE ÉS EL NOSTRE REPTE

Truca al 938 205 373, escriu un e-mail a
administracio@tramitserveis.cat o fes la teva consulta en el següent formulari:  He llegit i accepto la Política de Privacitat

  Ultimes novetats

  Posts relacionats

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  PUJADA DEL SALARI MÍNIM EN 2023

  El Consell de ministres ha aprovat el 14 de febrer de 2023 la pujada del Salari Mínim Interprofessional en un 8%, amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. Vol dir que tots els treballadors que cobrin per sota aquest salari a jornada completa, se li haurà...

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

  Capitalitzar l'atur és una forma de suport a persones desocupades interessades a iniciar el seu propi negoci com a autònom o soci d'una S. L i ajudar-les així a fer front a la inversió necessària per a crear un negoci. Ja que aquesta opció els permet cobrar en un sol...